Activiteiten

Iedereen is welkom in Het Badhuis voor onderstaande activiteiten!

Nieuwe actie!

Het Badhuis doet mee aan de actie Schoon Belonen van de gemeente Zwijndrecht. Vanaf november gaan we maandelijks met een groepje vrijwilligers de wijk in om zwerfafval op te ruimen. Iedereen die het leuk vindt om mee te helpen is welkom op de volgende data: woensdag 15 december 12:30, donderdag 13 januari 12:30, vrijdag 11 februari 12:30.

Koffie-inloop

Het Badhuis is op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur open voor iedereen die graag koffie of thee drinkt, een praatje maakt of een spelletje speelt. 

Kidsclub op woensdag

Voor de kinderen van 6 tot en met 12 jaar is er iedere woensdagmiddag kidsclub, waar we leuke dingen met elkaar gaan doen: knutselen, spelletjes, buiten spel, film kijken. Kidsclub is van 14.30 tot 16.00 uur. Kosten € 1,00.

Kidsclub op zondag

Op zondag is er van 14.30 tot 16.00 uur Kidsclub. We zingen liedjes, leren over geloof, hoop en liefde, we knutselen en er wordt een spel gedaan. De toegang is gratis.

Badhuis ForYouth

Iedere derde vrijdag van de maand is er een gratis inloop voor de jeugd vanaf groep 8 tussen 16.00 en 19.00 uur. Kom chillen met je vrienden en vriendinnen, spelen met de spelcomputer, snacken rond etenstijd.

Buurtmaaltijden

Op de eerste dinsdag van de maand is Het Badhuis open voor een gezamenlijke maaltijd met buurtbewoners uit wijk Centrum. De maaltijd is van 17.30 tot 19.00 uur. De deuren van Het Badhuis zijn vanaf 17.00 uur open. Graag vooraf opgeven (uiterlijk de dag van te voren 10.00 uur). Kosten: € 4,00 p.p. 

Op de derde donderdag bent u welkom op de buurtmaaltijd van 18.00 tot 19.30 uur (inloop vanaf 17.30 uur). Graag vooraf opgeven (uiterlijk de dag van te voren 10.00 uur). Kosten: € 4,00 p.p. 

Op de vierde donderdag van de maand is er een GRATIS buurtmaaltijd! Er is ruimte voor een vrijwillige bijdrage, maar dat is niet nodig. Graag van te voren aanmelden.

Aanmelden voor de buurtmaaltijden kan via de telefoon 078 78 50 503 of contact@hetbadhuis-zwijndrecht.nl

Kaarten, biljarten en darten

Iedere maandagavond is Het Badhuis open van 20.00 tot 22.00 uur voor biljarten, een spelletje jokeren en klaverjassen of een potje darten. Vanaf 19.30 uur gaan de deuren open. Entree gratis, consumpties tegen betaling.

Alphacursus

Jaarlijks wordt in Het Badhuis de Alphacursus gegeven. Tijdens de Alphacursus maak je kennis met het christelijk geloof. De cursus duurt 10 weken. De eerste avond is op woensdag 22 september, kom vrijblijvend kennis maken. Aanvang 20.00 uur. Meer informatie: https://alpha-cursus.nl/  Is de Alpha-cursus nog een stap te ver, maar heb je wel vragen over het geloof… lees dan nu even verder…

Luisterend oor, wat houdt jou bezig?

Wil je in alle rust in gesprek over dingen die jou bezig houden in je leven met betrekking tot zingeving en spirituele groei? Heb je vragen over het leven, waarom bepaalde dingen jou overkomen? Wil je stappen zetten en groeien, op zoek naar het doel van je leven? Op donderdagmiddag is Het Badhuis open voor als je een luisterend oor nodig hebt. Om dit in alle rust te kunnen doen, is het wel nodig om even van te voren een afspraak te maken, bel 078 78 50 503 of mail naar gerbenbremmer@hetbadhuis-zwijndrecht.nl

Samenkomst

Op zondagochtend is er een bijeenkomst voor mensen die wel iets met geloof hebben, maar minder met een kerk. Ontmoeting, bezinning en gesprek zijn de vaste onderdelen van de samenkomst. Vanaf 10.15 uur staat de koffie klaar, aanvang 10.45 uur. Welkom!

Sjoelcompetitie

Op vrijdagmorgen is er volop gezelligheid bij de sjoelcompetitie. Een serieuze wedstrijd waaraan iedereen, ervaren of onervaren sjoeler, mee kan doen! Sjoelen is tussen 10.00 en 12.00 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden. 

Computercursus

De computercursus wordt gegeven in Het Badhuis op dinsdagmorgen om de 14 dagen. Start is dinsdag 21 september van 10.00 tot 12.00 uur. Zes lessen voor totaal € 60,00 incl. koffie/thee, een certificaat na afloop en levenslange gratis ondersteuning. In januari 2022 start een nieuwe cursus. Het is al mogelijk om je hiervoor aan te melden.

Tekencursus

De tekencursus wordt gegeven in Het Badhuis op donderdagmorgen. De cursus loopt nu tot begin december en is vol. In januari 2022 start een nieuwe cursus. Het is al mogelijk om je hiervoor aan te melden.

Bingo

Iedere eerste vrijdag van de maand is er Bingo van 13.30 tot 15.00 uur. Voor € 0,75 per ronde speelt u mee. Er worden 6 rondes gespeeld voor totaal € 4,50 per bingoboekje. Alle gebruikte bingokaarten loten mee voor een kadobon t.w.v. € 10,00! Consumpties tegen betaling en de hapjes zijn van het huis. Ook zijn er lootjes te koop voor € 0,50 per stuk voor extra prijzen. De deur van Het Badhuis gaat om 13.00 uur open.

Op de derde vrijdag van de maand is er een extra bingo-middag. Op dezelfde manier als hierboven omschreven. Op deze middag worden er geen lootjes verkocht.

Line-dance cursus

Iedere dinsdagavond wordt er van 19.00 tot 21.00 uur een cursus Line Dance gegeven. De kosten zijn € 13,50 per maand. Kom gerust eens gezellig een avondje (gratis) meedoen! I.v.m. de buurtmaaltijd op de eerste dinsdag van de maand, starten we op die dag om 19.30 uur.

Feestavond

Zes keer per jaar wordt er op vrijdagavond een feestavond gehouden voor de wijkbewoners. Ontmoeting, gezelligheid, karaoke, Hollandse muziek staan centraal tijdens deze avonden. Toegang gratis. Consumpties tegen betaling en de hapjes zijn van het huis. Dit seizoen zijn er i.v.m. corona nog geen feestavonden gepland.


Ideeën

Ideeën vanuit de wijk zijn altijd welkom. Wil jij een activiteit organiseren, maakt niet uit wat en voor welke doelgroep? Neem contact met ons op en we gaan bekijken wat de mogelijkheden zijn.

Contact

Buurtwerker: Gerben Bremmer

gerbenbremmer@hetbadhuis-zwijndrecht.nl 

Coördinator: Ria van Beuzekom

contact@hetbadhuis-zwijndrecht.nl 

Adres Het Badhuis

Prins Hendrikstraat 2

Zwijndrecht

Telefoon 078 78 50 503