Activiteiten

Iedereen is welkom in Het Badhuis voor onderstaande activiteiten!

Alle activiteiten van A tot Z….

Alphacursus

Jaarlijks wordt in Het Badhuis de Alphacursus gegeven. Tijdens de Alphacursus maak je kennis met het christelijk geloof. De cursus duurt 10 weken. De eerste avond is op woensdag 18 september 2024, kom vrijblijvend kennis maken. Aanvang 20.00 uur. Meer informatie: https://alpha-cursus.nl/  Is de Alpha-cursus nog een stap te ver, maar heb je wel vragen over het geloof… neem gerust contact met ons op.

Badhuis & Bijbel

Samen in gesprek over personen uit de bijbel. Op woensdag ca. 1x per maand, van 19.30 tot 21.30 uur. Meld je aan voor deelname en we voegen je toe aan de groepsapp voor de actuele data.

Badhuis ForYouth

Wil jij graag iets met en voor jongeren organiseren, sportief, actief, contact, enz. Neem contact met ons op.

Biljarten

Biljarten kan op maandagavond en vrijdagmorgen. Dit is gratis en vrijblijvend. Consumpties zijn te koop.

Bingo

Iedere eerste vrijdagAVOND van de maand is er Bingo van 19.30 tot 21.00 uur. Er worden 6 rondes gespeeld voor totaal € 3,50 per bingoboekje. Elke ronde zijn er prijzen te winnen in de vorm van kadobonnen van diverse supermarkten en andere winkels. Alle gebruikte bingokaarten loten ook nog eens mee voor een kadobon t.w.v. € 10,00! Ook zijn er lootjes te koop voor € 0,50 per stuk voor extra prijzen. Consumpties tegen betaling en de hapjes zijn van het huis, daarnaast is het mogelijk om snacks te bestellen, als een broodje bal, broodje hamburger of tosti. De deur van Het Badhuis gaat om 19.00 uur open.

Op de derde vrijdagMIDDAG van de maand is er ook bingo. Op dezelfde manier als hierboven omschreven. Deur open: 13.00 uur. Aanvang: 13.30 uur.

Buurtkastje

Buiten voor Het Badhuis staat een buurtkastje. Hierin mogen producten gelegd worden die je zelf niet gebruikt en die een ander goed kan gebruiken, denk aan:

  • (houdbare) levensmiddelen
  • verzorgingsproducten
  • maandverband en tampons
  • tijdschriften

Iedereen is vrij om er iets voor eigen gebruik uit te halen. Zo helpen we elkaar en voorkomen we verspilling.

Buurtmaaltijden

Op de eerste en derde donderdag bent u welkom op de buurtmaaltijd van 18.00 tot 19.30 uur (inloop vanaf 17.30 uur). Graag vooraf opgeven (uiterlijk de dinsdag ervoor tot 19.00 uur). Kosten: € 4,00 p.p.  Er is ruimte voor max. 45 bezoekers bij de maaltijden, de buurtmaaltijd is erg populair en is vaak snel volgeboekt. Nieuwe bezoekers zijn welkom om zich aan te melden, mits ze uit wijk Centrum komen!

Aanmelden voor de buurtmaaltijden kan via de telefoon 078 78 50 503 of contact@hetbadhuis-zwijndrecht.nl

Crea-avond

Op dit moment zijn er geen crea-avonden in Het Badhuis. Ben jij creatief en zou je zelf zo’n activiteit willen opzetten, neem dan contact met ons op.

Feestavond

Een aantal keer per jaar wordt op vrijdagavond een feestavond gehouden voor de wijkbewoners. Ontmoeting, gezelligheid, karaoke, muziek, staan centraal tijdens deze avonden. Toegang gratis. Consumpties tegen betaling en de hapjes zijn van het huis. De data vind je in de agenda.

Cursus: iPad, tablet of laptop

In Het Badhuis wordt afwisselend een cursus aangeboden over werken met de iPad of Samsung tablet of gebruik van Windows op de laptop. Uiteraard is er volop ruimte om vragen te stellen.
Interesse om te volgen? Meldt u aan voor de volgende cursus en wij houden u op de hoogte wanneer deze start. Aanmelden via Contactpagina.

Jokeren, klaverjassen, biljarten en darten

Iedere maandagavond is Het Badhuis open van 20.00 tot 22.00 uur voor biljarten, een spelletje jokeren en klaverjassen of een potje darten. Vanaf 19.30 uur gaan de deuren open. Entree gratis, consumpties tegen betaling.

Kidsclub op woensdag

Voor de kinderen van 4 tot en met 12 jaar is er iedere woensdagmiddag kidsclub, waar we leuke dingen met elkaar gaan doen: knutselen, spelletjes, buiten spel, film kijken. Kidsclub is van 14.30 tot 16.00 uur. Kosten € 1,00.

Kidsclub op zondag

Eén keer per maand (de laatste zondag van de maand) is er van 14.30 tot 16.00 uur Kidsclub op zondag. Op deze club ontdek je spelenderwijs de verhalen uit de bijbel. Nieuwsgierig? Kom een keertje kijken, de club is gratis.

Koffie-inloop

Het Badhuis is op dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur open voor iedereen die graag koffie of thee drinkt, een praatje maakt of een spelletje speelt. Vind je het leuk om te breien? Schuif dan aan op dinsdag- of donderdagmorgen. Op vrijdagmorgen staat de sjoelbak op tafel en wordt er fanatiek vriendschappelijk gesjoeld. Op vrijdagmorgen is ook de biljarttafel beschikbaar, kom gerust eens langs!

LegoMasters – Elk kind kan spelen met Lego

Hé jij! Vind jij het ook zo leuk om met Lego te spelen? En zou je eigenlijk heel graag van die mooie Lego-pakketten in elkaar zetten? In Het Badhuis hebben we de Badhuis Lego Masters bedacht. Wat houdt dat in? We hebben een aantal pakketten beschikbaar, die gratis geleend kunnen worden. Je kunt er dan lekker een poosje thuis mee spelen en daarna weer terug brengen. We hopen dat er steeds meer pakketten bij komen. Om te zorgen dat zoveel mogelijk kinderen met de Lego kunnen spelen, willen we wel het volgende afspreken:

–      Probeer de doos binnen 4 weken weer in te leveren, bij voorkeur het bouwwerk in elkaar gezet inleveren;

–      Stukjes in de doos laten, niet vermengen met andere lego;

–      Missen er onderdelen, dan graag nummer van het onderdeel op de post-it schrijven; het nummer van het onderdeel vind je in het boekje dat in de doos zit;

–      Wil je met Het Badhuis meesparen voor nieuwe pakketten, dan mag er een kleine bijdrage in het spaarpotje;

–      Inleveren of ophalen iedere woensdag tussen 14.00 en 16.00 uur of op maandagavond tussen 19.30 en 20.00 uur of anders even bellen naar Gerben, 06 1325 4838;

–      Laat ons weten wat je van dit idee vindt;

–      Geniet ervan!

Door een bijdrage van Stichting MBZ kunnen we dit opzetten en we hopen dat we het nog kunnen uitbreiden met meer pakketten. Heeft u nog een ongebruikt pakket liggen, dan houden wij ons aanbevolen.

Line-dance

Iedere dinsdagavond wordt er van 19.00 tot 21.00 uur een cursus Line Dance gegeven. De kosten zijn € 13,50 per maand. Kom gerust eens gezellig een avondje (gratis) meedoen! Op dit moment is het maximale aantal deelnemers bereikt en is het niet mogelijk om aan te sluiten. Wil je op de reservelijst? Stuur een mail naar info@hetbadhuis-zwijndrecht.nl

Luisterend oor, wat houdt jou bezig?

Wil je in alle rust in gesprek over dingen die jou bezig houden in je leven met betrekking tot zingeving en spirituele groei? Heb je vragen over het leven, waarom bepaalde dingen jou overkomen? Wil je stappen zetten en groeien, op zoek naar het doel van je leven? Op donderdagmiddag is Het Badhuis open voor als je een luisterend oor nodig hebt. Om dit in alle rust te kunnen doen, is het wel nodig om even van te voren een afspraak te maken, bel 078 78 50 503 of mail naar gerbenbremmer@hetbadhuis-zwijndrecht.nl

MBVO (Meer Bewegen Voor Ouderen)

Op woensdagmorgen van 10.15 tot 11.00 uur. 50+ en fit! Met of zonder stoel op motiverende muziek oefeningen voor een betere conditie en makkelijker bewegen. Dat wilt u toch ook? Start: 25 oktober. Max. 15 personen. VOL = VOL. Aanmelden bij Het Badhuis, zie Contactpagina

Meeleesclub

Op woensdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur. Wil je beter leren lezen? Kom gezellig in een groepje meelezen o.l.v. een ervaren leescoach.

Omgaan met verlies

In kleine groep met elkaar in gesprek over het verlies van een partner. Heb jij hier behoefte aan, neem contact op met Hanneke: contact@hetbadhuis-zwijndrecht.nl

Samenkomst

Op zondagochtend is er een bijeenkomst voor mensen die wel iets met geloof hebben, maar minder met een kerk. Ontmoeting, bezinning en gesprek zijn de vaste onderdelen van de samenkomst. Vanaf 10.15 uur staat de koffie klaar, aanvang 10.45 uur. Welkom, ook als je niet of een klein beetje gelooft!

De samenkomst is ook te volgen via ons YouTube kanaal.

Sjoelcompetitie

Op vrijdagmorgen is er volop gezelligheid bij de sjoelcompetitie. Een serieuze wedstrijd waaraan iedereen, ervaren of onervaren sjoeler, mee kan doen! Sjoelen is tussen 10.00 en 12.00 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden. 

Spreekuren

Loop je rond met vragen? Wij helpen je graag. Welkom op de verschillende spreekuren of loop gewoon even binnen. Info over de spreekuren, vind je hier.

Tekencursus

De tekencursus wordt gegeven aan twee groepen. Een groep beginners op maandagmiddag en een groep gevorderden op donderdagmorgen. Neem contact voor informatie wanneer de volgende cursus start.

Weggeefkast

In de hal van Het Badhuis staat de weggeefkast. In deze kast kunt u overbodige spullen zetten, die een ander nog goed kan gebruiken. Denk aan: boeken, woonaccessoires, keukenspullen, servies, sieraden, tassen, enz. De spullen dienen heel en nog goed bruikbaar te zijn. Iedereen is vrij zijn spullen erin te zetten of iets uit de kast mee te nemen. Kom gerust een keertje snuffelen.

Contact

Buurtwerker: Gerben Bremmer

gerbenbremmer@hetbadhuis-zwijndrecht.nl 

Coördinator: Ria van Beuzekom

contact@hetbadhuis-zwijndrecht.nl

Adres Het Badhuis

Prins Hendrikstraat 2

Zwijndrecht

Telefoon 078 78 50 503