Activiteiten

Iedereen is welkom in Het Badhuis voor onderstaande activiteiten!

Alle activiteiten van A tot Z….

Alphacursus

Jaarlijks wordt in Het Badhuis de Alphacursus gegeven. Tijdens de Alphacursus maak je kennis met het christelijk geloof. De cursus duurt 10 weken. De eerste avond is op woensdag 31 augustus 2022, kom vrijblijvend kennis maken. Aanvang 20.00 uur. Meer informatie: https://alpha-cursus.nl/  Is de Alpha-cursus nog een stap te ver, maar heb je wel vragen over het geloof… neem gerust contact met ons op.

Badhuis ForYouth

Iedere derde vrijdag van de maand is er een gratis inloop voor de jeugd vanaf groep 8 tussen 16.00 en 19.00 uur. Kom chillen met je vrienden en vriendinnen, spelen met de spelcomputer, snacken rond etenstijd.

Bingo

Iedere eerste vrijdag van de maand is er Bingo van 13.30 tot 15.00 uur. Voor € 0,75 per ronde speelt u mee. Er worden 6 rondes gespeeld voor totaal € 4,50 per bingoboekje. Alle gebruikte bingokaarten loten mee voor een kadobon t.w.v. € 10,00! Consumpties tegen betaling en de hapjes zijn van het huis. Ook zijn er lootjes te koop voor € 0,50 per stuk voor extra prijzen. De deur van Het Badhuis gaat om 13.00 uur open.

Op de derde vrijdag van de maand is er een extra bingo-middag. Op dezelfde manier als hierboven omschreven. 

Brunch

Koffie? Ontbijt of geen ontbijt? Hoe start jij de dag? Doe het eens een keertje anders. Wat vind je van samen? En wat vind je van ontbijt en lunch in één en dan nog lekker voor jou verzorgd ook? Op woensdag 13 april is er weer een brunch in Het Badhuis. Met wie kom jij naar Het Badhuis? Ken je iemand die dit leuk zal vinden, nodig hem/haar dan uit, en kom gezellig samen of alleen op woensdag 1 juni brunchen. Om 10.00 uur gaat Het Badhuis open, de brunch start om 10.30 uur. U krijgt de brunch geserveerd voor € 3,50 p.p. incl. koffie en thee. Aanmelden graag voor maandagmorgen 30 mei 10.00 uur via tel. 078 78 50 503 of contact@hetbadhuis-zwijndrecht.nl

Buurtmaaltijden

Op de eerste dinsdag van de maand is Het Badhuis open voor een gezamenlijke maaltijd met buurtbewoners uit wijk Centrum. De maaltijd is van 17.30 tot 19.00 uur. De deuren van Het Badhuis zijn vanaf 17.00 uur open. Graag vooraf opgeven (uiterlijk de dag van te voren 10.00 uur). Kosten: € 4,00 p.p. 

Op de derde donderdag bent u welkom op de buurtmaaltijd van 18.00 tot 19.30 uur (inloop vanaf 17.30 uur). Graag vooraf opgeven (uiterlijk de dag van te voren 10.00 uur). Kosten: € 4,00 p.p. 

Op de vierde donderdag van de maand is er een GRATIS buurtmaaltijd! Er is ruimte voor een vrijwillige bijdrage, maar dat is niet nodig. Graag van te voren aanmelden.

Aanmelden voor de buurtmaaltijden kan via de telefoon 078 78 50 503 of contact@hetbadhuis-zwijndrecht.nl

Feestavond

Zes keer per jaar wordt er op vrijdagavond een feestavond gehouden voor de wijkbewoners. Ontmoeting, gezelligheid, karaoke, Hollandse muziek staan centraal tijdens deze avonden. Toegang gratis. Consumpties tegen betaling en de hapjes zijn van het huis. De eerstvolgende feestavond is op vrijdag 1 juli.

iPad-cursus

In Het Badhuis wordt op dinsdag 24 mei en 31 mei een cursus van 2 lessen aangeboden over werken met de iPad. Je leert tijdens deze cursus alles over de instellingen van de iPad, zoals: meldingen, lettergrootte, helderheid, opslaan wachtwoorden, reservekopie, app store, iCloud.
Verder leer je de webbrowser te gebruiken voor internet, e-mail en online bankieren. Daarnaast zullen we een aantal standaard apps uitleggen, denk aan: Spotify, Facetime, WhatsApp, YouTube, DigiD. Uiteraard is er ruimte om vragen te stellen.
De kosten voor deze cursus zijn € 15,00. De cursus wordt gegeven van 10.00 tot 12.00 uur, om 9.45 uur bent u welkom in Het Badhuis voor koffie/thee en halverwege is er tijd voor koffie/thee in de pauze.

Kaarten, biljarten en darten

Iedere maandagavond is Het Badhuis open van 20.00 tot 22.00 uur voor biljarten, een spelletje jokeren en klaverjassen of een potje darten. Vanaf 19.30 uur gaan de deuren open. Entree gratis, consumpties tegen betaling.

Kidsclub op woensdag

Voor de kinderen van 6 tot en met 12 jaar is er iedere woensdagmiddag kidsclub, waar we leuke dingen met elkaar gaan doen: knutselen, spelletjes, buiten spel, film kijken. Kidsclub is van 14.30 tot 16.00 uur. Kosten € 1,00.

Kidsclub op zondag

Op zondag is er van 14.30 tot 16.00 uur Kidsclub. Op dit moment ligt de club op zondag stil. Zodra er weer club is, melden we dit op de website en op facebook. 

Koffie-inloop

Het Badhuis is op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur open voor iedereen die graag koffie of thee drinkt, een praatje maakt of een spelletje speelt. Vind je het leuk om te breien? Schuif dan aan op dinsdag- of donderdagmorgen.

Lezen of voorlezen, je kunt het leren!

Verhalen lezen, daar word je blij van! Heeft u/heb jij moeite met lezen? Vaak geven we dat niet toe, dus daarom de vraag aan de omgeving van deze mensen (partner, familieleden, collega’s): Ken jij iemand die moeite heeft met lezen en schrijven? Hoe herken je dat?

Iemand kan bijvoorbeeld zeggen:

‘Dat vul ik thuis wel even in’. ‘Ik ben mijn bril vergeten’ of ‘ik heb een zere hand’ als gevraagd wordt iets te lezen of te schrijven.

Andere signalen kunnen zijn: 

  • Alleen kijken naar een tekst zonder de ogen te bewegen over de tekst. 
  • Geen e-mailadres hebben. 
  • Moeite hebben met mobiel bankieren. 
  • Een slecht leesbaar handschrift hebben. 
  • Niet verder groeien in het werk. 
  • Een uur te vroeg of te laat zijn op een afspraak. 
  • Negatief praten over schoolervaring. 

Iemand die niet goed kan lezen, voelt vaak een bepaalde schaamte. Nu worden er leescursussen aangeboden in bijvoorbeeld de bibliotheek, maar dat is een openbaar gebouw en er kan zomaar iemand zien dat jij daar die cursus volgt. Dat vind je niet fijn, je blijft liever anoniem, niet iedereen hoeft te weten dat jij niet zo goed kunt lezen.

In Het Badhuis (Prins Hendrikstraat 2) biedt Gineke leesles aan Nederlandstaligen. Het Badhuis is een buurthuis waar iedereen in- en uitloopt. De leesles wordt in een aparte ruimte gegeven, dus anoniem. De les wordt één op één gegeven of je volgt het samen met iemand die je kent.

Zou jij heel graag beter willen leren lezen? Je kunt het trainen! Bel voor meer informatie naar Het Badhuis via telefoon 078 78 50 503 en ontdek dat verhalen lezen echt leuk is. Ben jij partner, familielid of collega, wijs dan de ander op deze mogelijkheid. Hij/zij zal je er dankbaar voor zijn.

Line-dance

Iedere dinsdagavond wordt er van 19.00 tot 21.00 uur een cursus Line Dance gegeven. De kosten zijn € 13,50 per maand. Kom gerust eens gezellig een avondje (gratis) meedoen! I.v.m. de buurtmaaltijd op de eerste dinsdag van de maand, starten we op die dag om 19.30 uur. Op dit moment is het maximale aantal deelnemers bereikt en is het niet mogelijk om aan te sluiten. Wil je op de reservelijst? Stuur een mail naar info@hetbadhuis-zwijndrecht.nl

Luisterend oor, wat houdt jou bezig?

Wil je in alle rust in gesprek over dingen die jou bezig houden in je leven met betrekking tot zingeving en spirituele groei? Heb je vragen over het leven, waarom bepaalde dingen jou overkomen? Wil je stappen zetten en groeien, op zoek naar het doel van je leven? Op donderdagmiddag is Het Badhuis open voor als je een luisterend oor nodig hebt. Om dit in alle rust te kunnen doen, is het wel nodig om even van te voren een afspraak te maken, bel 078 78 50 503 of mail naar gerbenbremmer@hetbadhuis-zwijndrecht.nl

Samenkomst

Op zondagochtend is er een bijeenkomst voor mensen die wel iets met geloof hebben, maar minder met een kerk. Ontmoeting, bezinning en gesprek zijn de vaste onderdelen van de samenkomst. Vanaf 10.15 uur staat de koffie klaar, aanvang 10.45 uur. Welkom!

De samenkomst is ook te volgen via ons YouTube kanaal.

Schoon belonen

Het Badhuis doet mee aan de actie Schoon Belonen van de gemeente Zwijndrecht. Vanaf november gaan we maandelijks met een groepje vrijwilligers de wijk in om zwerfafval op te ruimen. Iedereen die het leuk vindt om mee te helpen is welkom op de volgende data: dinsdag 17 mei 19:00 en dinsdag 14 juni 19:00.

Sjoelcompetitie

Op vrijdagmorgen is er volop gezelligheid bij de sjoelcompetitie. Een serieuze wedstrijd waaraan iedereen, ervaren of onervaren sjoeler, mee kan doen! Sjoelen is tussen 10.00 en 12.00 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden. 

Tekencursus

De tekencursus wordt gegeven aan twee groepen. Een groep maandagmiddag en een groep op donderdagmorgen. Beide groepen zijn VOL.


Ideeën

Ideeën vanuit de wijk zijn altijd welkom. Wil jij een activiteit organiseren, maakt niet uit wat en voor welke doelgroep? Neem contact met ons op en we gaan bekijken wat de mogelijkheden zijn.

Contact

Buurtwerker: Gerben Bremmer

gerbenbremmer@hetbadhuis-zwijndrecht.nl 

Coördinator: Ria van Beuzekom

contact@hetbadhuis-zwijndrecht.nl 

Adres Het Badhuis

Prins Hendrikstraat 2

Zwijndrecht

Telefoon 078 78 50 503