Activiteiten

Iedereen is welkom in Het Badhuis voor onderstaande activiteiten!

Alle activiteiten van A tot Z….

Alphacursus

Jaarlijks wordt in Het Badhuis de Alphacursus gegeven. Tijdens de Alphacursus maak je kennis met het christelijk geloof. De cursus duurt 10 weken. De eerste avond is op woensdag 20 september 2023, kom vrijblijvend kennis maken. Aanvang 20.00 uur. Meer informatie: https://alpha-cursus.nl/  Is de Alpha-cursus nog een stap te ver, maar heb je wel vragen over het geloof… neem gerust contact met ons op.

Badhuis & Bijbel

Samen in gesprek over personen uit de bijbel. Op donderdag ca. 1x per maand, van 19.30 tot 21.30 uur. Meld je aan voor deelname en we voegen je toe aan de groepsapp voor de actuele data.

Badhuis ForYouth

Wil jij graag iets met en voor jongeren organiseren, sportief, actief, contact, enz. Neem contact met ons op.

Biljarten

Biljarten kan op maandagavond en vrijdagmorgen. Dit is gratis en vrijblijvend. Consumpties zijn te koop.

Bingo

Iedere eerste vrijdagAVOND van de maand is er Bingo van 19.30 tot 21.00 uur. Er worden 6 rondes gespeeld voor totaal € 3,50 per bingoboekje. Elke ronde zijn er prijzen te winnen in de vorm van kadobonnen van diverse supermarkten en andere winkels. Alle gebruikte bingokaarten loten ook nog eens mee voor een kadobon t.w.v. € 10,00! Ook zijn er lootjes te koop voor € 0,50 per stuk voor extra prijzen. Consumpties tegen betaling en de hapjes zijn van het huis, daarnaast is het mogelijk om snacks te bestellen, als een broodje bal, broodje hamburger of tosti. De deur van Het Badhuis gaat om 19.00 uur open.

Op de derde vrijdagMIDDAG van de maand is er ook bingo. Op dezelfde manier als hierboven omschreven. Deur open: 13.00 uur. Aanvang: 13.30 uur.

Buurtkastje

Buiten voor Het Badhuis staat een buurtkastje. Hierin mogen producten gelegd worden die je zelf niet gebruikt en die een ander goed kan gebruiken, denk aan:

 • (houdbare) levensmiddelen
 • verzorgingsproducten
 • maandverband en tampons
 • tijdschriften

Iedereen is vrij om er iets voor eigen gebruik uit te halen. Zo helpen we elkaar en voorkomen we verspilling.

Buurtmaaltijden

Op de eerste en derde donderdag bent u welkom op de buurtmaaltijd van 18.00 tot 19.30 uur (inloop vanaf 17.30 uur). Graag vooraf opgeven (uiterlijk de dinsdag ervoor tot 19.00 uur). Kosten: € 4,00 p.p.  Er is ruimte voor max. 45 bezoekers bij de maaltijden, de buurtmaaltijd is erg populair en is vaak snel volgeboekt. Nieuwe bezoekers zijn welkom om zich aan te melden, mits ze uit wijk Centrum komen!

Aanmelden voor de buurtmaaltijden kan via de telefoon 078 78 50 503 of contact@hetbadhuis-zwijndrecht.nl

Crea-avond

Monique verzorgt samen met haar man Jan op de tweede en vierde vrijdag van de maand een crea-avond. De avonden starten om 19.30 uur en deelname kost € 5,00 per keer. Monique is heel creatief en verzint leuke creaties in overleg met de deelnemers. Zin om een avondje creatief bezig te zijn met een gezellige groep mensen? Kom meedoen! De data vind je in de agenda.

Feestavond

Een aantal keer per jaar wordt op vrijdagavond een feestavond gehouden voor de wijkbewoners. Ontmoeting, gezelligheid, karaoke, muziek, staan centraal tijdens deze avonden. Toegang gratis. Consumpties tegen betaling en de hapjes zijn van het huis. De data vind je in de agenda.

Cursus: iPad, tablet of laptop

In Het Badhuis wordt afwisselend een cursus aangeboden over werken met de iPad of Samsung tablet of gebruik van Windows op de laptop. Uiteraard is er volop ruimte om vragen te stellen.
Interesse om te volgen? Meldt u aan voor de volgende cursus en wij houden u op de hoogte wanneer deze start.

Laptopcursus (Windows) start op dinsdag 5 maart (6 lessen, wekelijks van 10.00 tot 12.00 uur. Aanmelden via Contactpagina.

Jokeren, klaverjassen, biljarten en darten

Iedere maandagavond is Het Badhuis open van 20.00 tot 22.00 uur voor biljarten, een spelletje jokeren en klaverjassen of een potje darten. Vanaf 19.30 uur gaan de deuren open. Entree gratis, consumpties tegen betaling.

Kidsclub op woensdag

Voor de kinderen van 4 tot en met 12 jaar is er iedere woensdagmiddag kidsclub, waar we leuke dingen met elkaar gaan doen: knutselen, spelletjes, buiten spel, film kijken. Kidsclub is van 14.30 tot 16.00 uur. Kosten € 1,00.

Kidsclub op zondag

Eén keer per maand (de laatste zondag van de maand) is er van 14.30 tot 16.00 uur Kidsclub op zondag. Op deze club ontdek je spelenderwijs de verhalen uit de bijbel. Nieuwsgierig? Kom een keertje kijken, de club is gratis.

Koffie-inloop

Het Badhuis is op dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur open voor iedereen die graag koffie of thee drinkt, een praatje maakt of een spelletje speelt. Vind je het leuk om te breien? Schuif dan aan op dinsdag- of donderdagmorgen. Op vrijdagmorgen staat de sjoelbak op tafel en wordt er fanatiek vriendschappelijk gesjoeld. Op vrijdagmorgen is ook de biljarttafel beschikbaar, kom gerust eens langs!

Lezen of voorlezen, je kunt het leren!

Verhalen lezen, daar word je blij van! Heeft u/heb jij moeite met lezen? Vaak geven we dat niet toe, dus daarom de vraag aan de omgeving van deze mensen (partner, familieleden, collega’s): Ken jij iemand die moeite heeft met lezen en schrijven? Hoe herken je dat?

Iemand kan bijvoorbeeld zeggen:

‘Dat vul ik thuis wel even in’. ‘Ik ben mijn bril vergeten’ of ‘ik heb een zere hand’ als gevraagd wordt iets te lezen of te schrijven.

Andere signalen kunnen zijn: 

 • Alleen kijken naar een tekst zonder de ogen te bewegen over de tekst. 
 • Geen e-mailadres hebben. 
 • Moeite hebben met mobiel bankieren. 
 • Een slecht leesbaar handschrift hebben. 
 • Niet verder groeien in het werk. 
 • Een uur te vroeg of te laat zijn op een afspraak. 
 • Negatief praten over schoolervaring. 

Iemand die niet goed kan lezen, voelt vaak een bepaalde schaamte. Nu worden er leescursussen aangeboden in bijvoorbeeld de bibliotheek, maar dat is een openbaar gebouw en er kan zomaar iemand zien dat jij daar die cursus volgt. Dat vind je niet fijn, je blijft liever anoniem, niet iedereen hoeft te weten dat jij niet zo goed kunt lezen.

In Het Badhuis (Prins Hendrikstraat 2) biedt Gineke leesles aan Nederlandstaligen. Het Badhuis is een buurthuis waar iedereen in- en uitloopt. De leesles wordt in een aparte ruimte gegeven, dus anoniem. De les wordt één op één gegeven of je volgt het samen met iemand die je kent.

Zou jij heel graag beter willen leren lezen? Je kunt het trainen! Bel voor meer informatie naar Het Badhuis via telefoon 078 78 50 503 en ontdek dat verhalen lezen echt leuk is. Ben jij partner, familielid of collega, wijs dan de ander op deze mogelijkheid. Hij/zij zal je er dankbaar voor zijn.

Line-dance

Iedere dinsdagavond wordt er van 19.00 tot 21.00 uur een cursus Line Dance gegeven. De kosten zijn € 13,50 per maand. Kom gerust eens gezellig een avondje (gratis) meedoen! Op dit moment is het maximale aantal deelnemers bereikt en is het niet mogelijk om aan te sluiten. Wil je op de reservelijst? Stuur een mail naar info@hetbadhuis-zwijndrecht.nl

Luisterend oor, wat houdt jou bezig?

Wil je in alle rust in gesprek over dingen die jou bezig houden in je leven met betrekking tot zingeving en spirituele groei? Heb je vragen over het leven, waarom bepaalde dingen jou overkomen? Wil je stappen zetten en groeien, op zoek naar het doel van je leven? Op donderdagmiddag is Het Badhuis open voor als je een luisterend oor nodig hebt. Om dit in alle rust te kunnen doen, is het wel nodig om even van te voren een afspraak te maken, bel 078 78 50 503 of mail naar gerbenbremmer@hetbadhuis-zwijndrecht.nl

MBVO (Meer Bewegen Voor Ouderen)

Op woensdagmorgen van 10.15 tot 11.00 uur. 50+ en fit! Met of zonder stoel op motiverende muziek oefeningen voor een betere conditie en makkelijker bewegen. Dat wilt u toch ook? Start: 25 oktober. Max. 15 personen. VOL = VOL. Aanmelden bij Het Badhuis, zie Contactpagina

Meeleesclub

Op woensdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur. Wil je beter leren lezen? Kom gezellig in een groepje meelezen o.l.v. een ervaren leescoach.

Omgaan met verlies

In kleine groep met elkaar in gesprek over het verlies van een partner. Heb jij hier behoefte aan, neem contact op met Hanneke: contact@hetbadhuis-zwijndrecht.nl

Samenkomst

Op zondagochtend is er een bijeenkomst voor mensen die wel iets met geloof hebben, maar minder met een kerk. Ontmoeting, bezinning en gesprek zijn de vaste onderdelen van de samenkomst. Vanaf 10.15 uur staat de koffie klaar, aanvang 10.45 uur. Welkom, ook als je niet of een klein beetje gelooft!

De samenkomst is ook te volgen via ons YouTube kanaal.

Schoon belonen

Het Badhuis deed in 2021/2022 mee aan de actie Schoon Belonen van de gemeente Zwijndrecht. De actie is afgerond, maar we blijven regelmatig met een groepje vrijwilligers in de wijk zwerfafval opruimen. Iedereen die het leuk vindt om mee te helpen is welkom, meld je alvast aan! Vind jij het leuk om dit te coördineren, neem dan contact op met Gerben of Ria, zo houden we onze omgeving schoon en leefbaar!

Sjoelcompetitie

Op vrijdagmorgen is er volop gezelligheid bij de sjoelcompetitie. Een serieuze wedstrijd waaraan iedereen, ervaren of onervaren sjoeler, mee kan doen! Sjoelen is tussen 10.00 en 12.00 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden. 

Sporten: STEPS

Woensdag van 9.00 tot 10.00 uur. Op muziek intensief sporten o.l.v. Petra. Deelname: € 3,50 per keer. Graag van te voren aanmelden. Groepsgrootte: 9 deelnemers

Tekencursus

De tekencursus wordt gegeven aan twee groepen. Een groep beginners op maandagmiddag en een groep gevorderden op donderdagmorgen. Neem contact voor informatie wanneer de volgende cursus start.

Weggeefkast

In de hal van Het Badhuis staat de weggeefkast. In deze kast kunt u overbodige spullen zetten, die een ander nog goed kan gebruiken. Denk aan: boeken, woonaccessoires, keukenspullen, servies, sieraden, tassen, enz. De spullen dienen heel en nog goed bruikbaar te zijn. Iedereen is vrij zijn spullen erin te zetten of iets uit de kast mee te nemen. Kom gerust een keertje snuffelen.

Contact

Buurtwerker: Gerben Bremmer

gerbenbremmer@hetbadhuis-zwijndrecht.nl 

Coördinator: Ria van Beuzekom

contact@hetbadhuis-zwijndrecht.nl

Adres Het Badhuis

Prins Hendrikstraat 2

Zwijndrecht

Telefoon 078 78 50 503