Activiteiten

Iedereen is welkom in Het Badhuis voor onderstaande activiteiten!

Alle activiteiten van A tot Z….

Alphacursus

Jaarlijks wordt in Het Badhuis de Alphacursus gegeven. Tijdens de Alphacursus maak je kennis met het christelijk geloof. De cursus duurt 10 weken. De eerste avond is op woensdag 20 september 2023, kom vrijblijvend kennis maken. Aanvang 20.00 uur. Meer informatie: https://alpha-cursus.nl/  Is de Alpha-cursus nog een stap te ver, maar heb je wel vragen over het geloof… neem gerust contact met ons op.

Badhuis ForYouth

Iedere derde vrijdag van de maand is er een gratis inloop voor de jeugd vanaf groep 8 tot ongeveer 16 jaar tussen 16.00 en 19.00 uur. Kom chillen met je vrienden en vriendinnen, spelen met de spelcomputer, snacken rond etenstijd.

Bingo

Iedere eerste vrijdagAVOND van de maand is er Bingo van 19.30 tot 21.00 uur. Voor € 0,75 per ronde speelt u mee. Er worden 6 rondes gespeeld voor totaal € 4,50 per bingoboekje. Alle gebruikte bingokaarten loten mee voor een kadobon t.w.v. € 10,00! Ook zijn er lootjes te koop voor € 0,50 per stuk voor extra prijzen. Consumpties tegen betaling en de hapjes zijn van het huis, daarnaast is het mogelijk om snacks te bestellen, als een broodje bal of hamburger. De deur van Het Badhuis gaat om 19.00 uur open.

Op de derde vrijdagMIDDAG van de maand is er ook bingo. Op dezelfde manier als hierboven omschreven. Deur open: 13.00 uur. Aanvang: 13.30 uur.

Buurtmaaltijden

Op de derde donderdag bent u welkom op de buurtmaaltijd van 18.00 tot 19.30 uur (inloop vanaf 17.30 uur). Graag vooraf opgeven (uiterlijk de woensdag ervoor tot 10.00 uur). Kosten: € 4,00 p.p. 

Op de vierde donderdag van de maand is er een GRATIS buurtmaaltijd! Er is ruimte voor een vrijwillige bijdrage, maar dat is niet nodig. Graag van te voren aanmelden.

Aanmelden voor de buurtmaaltijden kan via de telefoon 078 78 50 503 of contact@hetbadhuis-zwijndrecht.nl

Feestavond

Vier keer per jaar wordt er op vrijdagavond een feestavond gehouden voor de wijkbewoners. Ontmoeting, gezelligheid, karaoke, muziek staan centraal tijdens deze avonden. Toegang gratis. Consumpties tegen betaling en de hapjes zijn van het huis. De eerstvolgende feestavond is de nieuwjaarsborrel op vrijdag 13 januari 2023.

iPad-cursus

In Het Badhuis wordt een cursus van 4 lessen aangeboden over werken met de iPad. Je leert tijdens deze cursus alles over de instellingen van de iPad, zoals: meldingen, lettergrootte, helderheid, opslaan wachtwoorden, reservekopie, app store, iCloud.
Verder leer je de webbrowser te gebruiken voor internet, e-mail en online bankieren. Daarnaast zullen we een aantal standaard apps uitleggen, denk aan: Spotify, Facetime, WhatsApp, YouTube, DigiD. Uiteraard is er ruimte om vragen te stellen.
De kosten voor deze cursus zijn € 25,00. De cursus wordt gegeven van 10.00 tot 12.00 uur, om 9.45 uur bent u welkom in Het Badhuis voor koffie/thee en halverwege is er tijd voor koffie/thee in de pauze. Data: 10, 17, 24 en 31 januari. Interesse om te volgen? Meld u aan voor de volgende, en wij houden u op de hoogte wanneer deze start.

Jokeren, klaverjassen, biljarten en darten

Iedere maandagavond is Het Badhuis open van 20.00 tot 22.00 uur voor biljarten, een spelletje jokeren en klaverjassen of een potje darten. Vanaf 19.30 uur gaan de deuren open. Entree gratis, consumpties tegen betaling.

Kidsclub op woensdag

Voor de kinderen van 4 tot en met 12 jaar is er iedere woensdagmiddag kidsclub, waar we leuke dingen met elkaar gaan doen: knutselen, spelletjes, buiten spel, film kijken. Kidsclub is van 14.30 tot 16.00 uur. Kosten € 1,00.

Kidsclub op zondag

Op de laatste zondag van de maand is er van 14.30 tot 16.00 uur Kidsclub. De eerstvolgende keer is op zondag 29 januari.

Koffie-inloop

Het Badhuis is op dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur open voor iedereen die graag koffie of thee drinkt, een praatje maakt of een spelletje speelt. Vind je het leuk om te breien? Schuif dan aan op dinsdag- of donderdagmorgen. Op vrijdagmorgen staat de sjoelbak op tafel en wordt er fanatiek vriendschappelijk gesjoeld.

Lezen of voorlezen, je kunt het leren!

Verhalen lezen, daar word je blij van! Heeft u/heb jij moeite met lezen? Vaak geven we dat niet toe, dus daarom de vraag aan de omgeving van deze mensen (partner, familieleden, collega’s): Ken jij iemand die moeite heeft met lezen en schrijven? Hoe herken je dat?

Iemand kan bijvoorbeeld zeggen:

‘Dat vul ik thuis wel even in’. ‘Ik ben mijn bril vergeten’ of ‘ik heb een zere hand’ als gevraagd wordt iets te lezen of te schrijven.

Andere signalen kunnen zijn: 

  • Alleen kijken naar een tekst zonder de ogen te bewegen over de tekst. 
  • Geen e-mailadres hebben. 
  • Moeite hebben met mobiel bankieren. 
  • Een slecht leesbaar handschrift hebben. 
  • Niet verder groeien in het werk. 
  • Een uur te vroeg of te laat zijn op een afspraak. 
  • Negatief praten over schoolervaring. 

Iemand die niet goed kan lezen, voelt vaak een bepaalde schaamte. Nu worden er leescursussen aangeboden in bijvoorbeeld de bibliotheek, maar dat is een openbaar gebouw en er kan zomaar iemand zien dat jij daar die cursus volgt. Dat vind je niet fijn, je blijft liever anoniem, niet iedereen hoeft te weten dat jij niet zo goed kunt lezen.

In Het Badhuis (Prins Hendrikstraat 2) biedt Gineke leesles aan Nederlandstaligen. Het Badhuis is een buurthuis waar iedereen in- en uitloopt. De leesles wordt in een aparte ruimte gegeven, dus anoniem. De les wordt één op één gegeven of je volgt het samen met iemand die je kent.

Zou jij heel graag beter willen leren lezen? Je kunt het trainen! Bel voor meer informatie naar Het Badhuis via telefoon 078 78 50 503 en ontdek dat verhalen lezen echt leuk is. Ben jij partner, familielid of collega, wijs dan de ander op deze mogelijkheid. Hij/zij zal je er dankbaar voor zijn.

Line-dance

Iedere dinsdagavond wordt er van 19.00 tot 21.00 uur een cursus Line Dance gegeven. De kosten zijn € 13,50 per maand. Kom gerust eens gezellig een avondje (gratis) meedoen! Op dit moment is het maximale aantal deelnemers bereikt en is het niet mogelijk om aan te sluiten. Wil je op de reservelijst? Stuur een mail naar info@hetbadhuis-zwijndrecht.nl

Luisterend oor, wat houdt jou bezig?

Wil je in alle rust in gesprek over dingen die jou bezig houden in je leven met betrekking tot zingeving en spirituele groei? Heb je vragen over het leven, waarom bepaalde dingen jou overkomen? Wil je stappen zetten en groeien, op zoek naar het doel van je leven? Op donderdagmiddag is Het Badhuis open voor als je een luisterend oor nodig hebt. Om dit in alle rust te kunnen doen, is het wel nodig om even van te voren een afspraak te maken, bel 078 78 50 503 of mail naar gerbenbremmer@hetbadhuis-zwijndrecht.nl

Samenkomst

Op zondagochtend is er een bijeenkomst voor mensen die wel iets met geloof hebben, maar minder met een kerk. Ontmoeting, bezinning en gesprek zijn de vaste onderdelen van de samenkomst. Vanaf 10.15 uur staat de koffie klaar, aanvang 10.45 uur. Welkom!

De samenkomst is ook te volgen via ons YouTube kanaal.

Schoon belonen

Het Badhuis deed in 2021/2022 mee aan de actie Schoon Belonen van de gemeente Zwijndrecht. De actie is afgerond, maar we blijven regelmatig met een groepje vrijwilligers in de wijk zwerfafval opruimen. Iedereen die het leuk vindt om mee te helpen is welkom, meld je alvast aan!

Sjoelcompetitie

Op vrijdagmorgen is er volop gezelligheid bij de sjoelcompetitie. Een serieuze wedstrijd waaraan iedereen, ervaren of onervaren sjoeler, mee kan doen! Sjoelen is tussen 10.00 en 12.00 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden. 

Tekencursus

De tekencursus wordt gegeven aan twee groepen. Een groep beginners op maandagmiddag en een groep gevorderden op donderdagmorgen. Neem contact voor informatie wanneer de volgende cursus start.

Contact

Buurtwerker: Gerben Bremmer

gerbenbremmer@hetbadhuis-zwijndrecht.nl 

Coördinator: Ria van Beuzekom

contact@hetbadhuis-zwijndrecht.nl 

Adres Het Badhuis

Prins Hendrikstraat 2

Zwijndrecht

Telefoon 078 78 50 503